If you have come here to help me, you are wasting your time.

But if you have come because your liberation is bound up with mine, then let us work together.

(Lilla Watson)

Wie zijn we?
 
Deze reis is het resultaat van een partnerschap tussen drie gelijkgestemde ondernemers die elkaar over de grenzen heen hebben gevonden. Samen zetten we Verbindend reizen in Oeganda in de wereld, en elk van ons draagt daar met onze eigen talenten aan bij.
1/1

Akiiki vzw: neemt de leiding over het begeleiden van het proces

 

Marijke D'Herde is de bezieler van Akiiki vzw en expert in Verbindende Communicatie. Ze zorgt gedurende de hele reis voor emotionele veiligheid, coacht je waar nodig en voorziet voldoende reflectiemomenten.

 

Je kan op elk moment van de reis op haar kennis en vertrouwen rekenen.

Lees meer over Marijke

Kara-Tunga Arts & Tours: neemt de leiding over het programma

Theo Vos is de bezieler en zaakvoerder van Kara-Tunga Arts & Tours.

Op zijn achttiende al begon Theo met ondernemen in Nederland. Later ontdekte hij zijn Oegandese roots en vandaag organiseert hij duurzame activiteiten in Karamoja met zijn touroperator Kara-Tunga. Als pionier in duurzaam toerisme laat hij de opbrengst terugvloeien naar de ontwikkeling van de regio en investeert hij in de groeiende toerisme sector.

Tijdens de reis zorgen hij en zijn team van jonge gidsen ervoor dat je Karamoja op een unieke manier kan ontdekken. Als lokale touroperator is Kara-Tunga verantwoordelijk voor de organisatie en praktische begeleiding op reis.

Entwiga Community Experience: neemt de leiding over het vervoer

 

Moses Sanyu is de bezieler en zaakvoerder van Entwiga Community Experience. Hij organiseert reizen op maat naar zijn community in Fort Portal, in het Westen van Oeganda. Moses bouwt daar met zijn activiteiten een brug tussen toerisme en lokale gemeenschappen. Wie er als toerist komt, krijgt een ontvangst als gast en vertrekt als vriend.

Zijn opbrengsten gaan naar sociale en ecologische projecten in zijn gemeenschap. Lees ook hier meer over de samenwerking tussen Marijke, Moses en reisorganisatie Joker. Tijdens deze reis zorgt Moses er als trouwe chauffeur voor dat wij en onze bagage overal geraken.

Marijke D’Herde

 

Akiiki is de naam die ik in Oeganda kreeg. Het betekent ‘Zij die de wereld verovert en mensen verbindt.’ Beter kan ik het zelf niet bedenken!

 

Ik ben reisbegeleider bij Joker: in 2014 begeleidde ik voor het eerst een reis naar Oeganda. Het land en de overweldigende natuur raakten de deelnemers diep. Ik daagde de chauffeur van de groep uit: ‘Moses, we willen graag de mensen hier leren kennen. Kan jij dat regelen?’ Het werd het begin van een langdurige en duurzame samenwerking.

 

Het leven als leerschool

 

Ik leerde van jongs af dat het leven niet loopt zoals ik het wil. Ik voelde me nietig en tegelijk deel van een groter geheel. Waar gaat het leven echt over? De zoektocht naar het antwoord op deze vraag drijft me.

Ik zocht het in de armoede van de Centraal Afrikaanse Republiek toen ik 26 was. De Westerse manier van leven beklemde me: aan de andere kant van de wereld kreeg ik meer ademruimte.

 

Terug in België ging ik op weg met jonge vluchtelingen. Deze Afghaanse jongens leerden me de taal van het hart en hoe ze voor elkaar zorgen. Ze kwamen uit oorlogsgebied en dankzij hen werd ik me bewust van mijn eigen manier van kijken. Ik leerde de werkelijkheid benaderen vanuit verschillende perspectieven.

 

Vandaag ben ik trainer in Verbindende Communicatie bij Walk Your Talk, reisbegeleider, intercultureel manager, gecertificeerd coach, procesbegeleider, twee keer moeder en twee keer voogd.

marijke-dherde-profiel-photo.jpg