top of page
banner (5).jpg

Akiiki team

P1010328_edited.jpg
_DSC7565.JPG

Marijke Akiiki D'Herde

oprichter & opleider

Het leven loopt niet steeds volgens plan. Na een start als hulpverlener, was de combinatie van Afrika en verbindende communicatie haar redding.

Vanuit haar brede ervaring als professioneel trainer in verbindende communicatie bij Walk Your Talk, mocht ze jaar na jaar ervaren wat de impact is van haar expertise in Oeganda.

Ze ontving er de naam Akiiki of "zij die de wereld verovert en mensen verbindt": zo wil ze geven wat ze zelf mocht ontvangen!

Moses Abooki Sanyu

organisator & local community liaison

Moses is de bezieler en zaakvoerder van Entwiga Community Experience, waarmee hij reizen op maat aanbiedt naar zijn community in Fort Portal (West-Oeganda).

Vanuit zijn expertise als reisorganisator, ondersteunt hij de Akiiki werking bij alle praktische noden. Hij communiceert en coördineert activiteiten tussen Akiiki en de lokale gemeenschap. Hij verzamelt en deelt informatie, bevordert en ondersteunt betrokkenheid. Hij bouwt een gemeenschapsgeest rond het project.

Hij is een bruggenbouwer, ontvangt je als gast en zegt je 'tot ziens' als vriend.

IMG-20220101-WA0009_edited.jpg

Isaac Ejopu Jophex

doorvertaler

Isaac is artiest en tourguide in Karamoja (Noord-Oost Oeganda).

Hij dacht dat muziek al zijn stress en boosheid zou wegnemen, tot hij verbindende communicatie leerde kennen. Binnen de kortste keren ontpopte hij zich als doorvertaler van de ene context naar de andere.

Kellen Abwooli Kenganzi

jongeren- en vrouwenwerkster

Kellen wordt door tientallen vrouwen en jongeren in en rond Rubona gezien als steunfiguur. Ze spreekt hun taal, stimuleert hun persoonlijke en sociale ontwikkeling, behartigt hun belangen.

Kellen ontdekte verbindende communicatie als instrument om kwetsbare jongeren de kans te geven op te groeien tot betrokken, actieve en zelfstandige volwassenen.

Door verbindende communicatie ontdekte ze tevens de zachte kracht van vrouwen om zo, geweldloos, invloed te hebben op hun gemeenschap.

Hannelore Abwooli Akkermans

creatieve generalist

Hannelore mocht zelf meemaken hoe een Akiiki ervaring in Oeganda heel wat verandering in haar leven teweeg bracht, en zag de impact van de kracht van verbinding bij anderen.

De talenten van een creatieve generalist als Hannelore zijn meer dan ooit nodig: helicopterkijk, creativiteit, levenslang leren ... Ze is gek op het ontdekken van mooie verhalen en zo zijn er bij Akiiki gelukkig heel veel te vinden.

Bert Geysels

ondersteuner & realisator

Wat Bert vooral bezig houdt, is hoe we de ideeën voor een duurzame en mooie toekomst vandaag al concreet vorm kunnen geven.

Het voelen van de droom van Akiiki is voor hem een zalige ervaring. Hij kijkt er naar uit om het team en de high-potentials bij te staan bij het zichtbaar en tastbaar te maken van hun essentie in nieuwe structuren en systemen.

 

 Zijn veelzijdige achtergrond als ingenieur, hulpverlener, bemiddelaar, docent, muzikant, landbouwer ... stelt hem in staat om vertaler en verbinder te zijn. Zo staat hij ook in één van zijn initiatieven: Authentical.

copyright foto: Marco MERTENS

bert geysels  dsc_2343marco mertens_edited.jpg
bottom of page