top of page

STEUN ONS

Wil je ons ook graag steunen met geld, materiaal, hulp?

Dat kan zeker! Hieronder geven we alvast wat inspiratie...

Het project van Akiiki vzw werd erkend door de vzw 'Solidariteit om Leven' uit Lommel. Daardoor ontvang je een fiscaal attest vanaf 40 € giften per jaar.

Je storting doe je dan op:

SOL vzw te Lommel

BE11 7350 1646 6948

met enkel vermelding van '541' (dat is het projectnummer)

Je ontvangt dan een fiscaal attest op één voornaam en naam.

 

Voor meer info kan je steeds contact opnemen via:

We mochten al heel wat andere giften, hulp, enthousiasme ontvangen:

dank jullie wel hiervoor!

Iemand gaf 5.000 euro, een organisatie gaf 900 euro. Iemand anders startte een doorlopende betaalopdracht van 25 euro per maand, iemand anders 36,36 euro per maand (via de fiscale aftrekbaarheid betaal je dan eigenlijk maar 20 euro).

Ook onderstaande organisaties steunen het project

met (financiële) hulp:

Walkyourtalk.png

“Akiiki raakt ons als mens, recht in ons hart en in onze ziel. Marijke is met haar expertise en competenties, en met haar passie voor verbindende communicatie, in staat om de wereld mooier te maken. Haar inzicht in de cultuur van Uganda en haar jarenlange ervaring in het land, maakt dat ze mee een verschil voor de mensen kan maken”

 

Wim Grootjans & Els Van Beveren

Walk Your Talk droeg de kost voor het schrijven van de teksten voor de initiële website, en hun diverse extra stortingen stellen Akiiki vzw in staat om enkele teamleden in Oeganda te vergoeden zodat ze de nodige omkadering kunnen voorzien voor het opstarten van het droomproject.

Authentical.png

AUTHENTICAL

“Toen Marijke ons vroeg om de droom van Akiiki 'handen en voeten' te geven, hebben we geen moment getwijfeld! Het verhaal klopt, werkt aantoonbaar en zet vandaag de eerste stap naar een samen-leving waar we in de morgen in willen leven: verbonden, duurzaam, menselijk en liefdelvol. Het werd een boeiend proces waarbij we - Akiiki en Authentical - tot de vaststelling komen dat dit voor ons beide nog maar het begin is...”

 

Bert Geysels & Thomas Van Waeyenberge

Authentical bv organiseerde een presentatiemeeting in het najaar van 2021 voor de droom van Akiiki, waarbij mensen uit hun netwerk aanwezig waren, en draagt de pre-financiering van het opmaken van de projectfiche en het herschrijven van de website. Op basis daarvan loopt nu de zoektocht naar projectmiddelen.

Transformi.png

Transformi bevordert contacten tussen trainers in Geweldloos Communiceren en de lokale bevolking van gebieden waar mensen niet in staat zijn om deze trainers te bekostigen. De trainers leiden lokale mensen op om op hun beurt het gedachtegoed rondom Geweldloos Communiceren te leven en te verspreiden.

Transformi betaalde een training in verbindende communicatie (Intensive International Training van 10 dagen in 2018), en sponsorde tijdens de voorbereidende reis van Marijke in november 2021 grotendeels de kosten om 45 mensen een basistraining te laten volgen.

Gefühlsmonster.png

“Marijke's enthousiasme om een ​​verschil te maken in de wereld en mensen te ondersteunen sprak mij vanaf het begin aan. Ik gaf haar een paar sets Gevoelsmonster®-kaarten omdat ik enthousiast was om te zien hoe ze werden ontvangen en begrepen door de mensen in Oeganda.

Haar ontroerende verslagen en foto's lieten me zien dat onze "monsters" zelfs daar welkom zijn en humor brengen in haar NVC-project in Oeganda. We hebben elkaar maar twee keer ontmoet. Maar er is een verbinding tussen ons door onze liefde voor mensen en de wens om mensen te helpen met elkaar opschieten.

Moge het werk van Marijke en dat van alle mensen die haar in Akiiki steunen met een zegen blijven!”

 

Lilli Höch-Corona

Geschäftsführung Gefühlsmonster GmbH, Berlin

Lilli gaf gevoelsmonsters aan Akiiki om in Oeganda te gebruiken tijdens de opleidingen. Ze bracht Marijke ook in contact met een vriendin die aan boekenwinkel met verbindende communicatie heeft in München, en heel wat Engelstalige boeken schonk.

Karavaan.png
Joker.png

Maar liefst 10 procent van het  lidgeld van Karavaan reisbegeleiders wordt systematisch geïnvesteerd in projecten in het zuiden.

 

De voorbije jaren was Akiiki / Entwiga Community Experience van de partij, die ondertussen een vaste partner is geworden op de Joker reizen naar dit land. Een homestay is altijd een vaste stop en een onvergetelijke interculturele ervaring. 

Het projectenfonds van Karavaan en Joker betaalde tussen 2014 en 2018 de omkaderingskosten voor het trainen van groepen mensen in toerisme door Marijke. Daaruit groeide binnen de lokale gemeenschap dan Entwiga Community Experience. Ze pre-financierden tevens de toeristenbus van Moses.

Zonder hun bijdrage zou Akiiki niet staan waar het nu staat in Oeganda.

Levuur.png

“Zo schoon, zo krachtig, zo straf wat Akiiki neerzet. Impact genereren, verbinding tussen mensen creëren, duurzame verandering ondersteunen, perspectieven samen brengen, mensen in hun kracht zetten… dat is wat de wereld nodig heeft. En waar wij graag mee onze schouders onder zetten en zo mee het verschil maken. Dat is wat Akiiki doet - en niet met grote woorden, maar heel concreet, heel tast- en voelbaar.  “

Hade Bamps, Levuur

Hade deed een gift en organiseerde in de zomer van 2021 een presentatiemeeting bij haar thuis voor de droom van Akiiki vzw, waarbij ze inspirerende mensen samen rond de tafel bracht. Ze is graag bereid om het project verder te steunen waar ze kan...

bottom of page