Mee op reis

14 dagen leven volgens het ritme van de natuur, jouw natuur.

Een open geest en het vertrouwen om de weg te bewandelen die zich aandient, soms samen met anderen dan weer alleen.

 

Meer heb je niet nodig om in amper twee weken te transformeren naar een vreugdevol hart, meer leiderschap én verbinding met jezelf en anderen.

 

Oeganda wacht op jou.

Reisprogramma

BESTEMMINGEN:

 

1. Entebbe
2. Kidepo Valley National Park
3. Mountains of the Ik-Tribe
4. Sacred rocks of Kaabong
5. East Africa’s largest traditional village
6. Volcanic Mountain Moroto
7. Pian Upe Wildlife Reserve
8. Sipi Falls and Kapchorwa Hardlopers droom
9. Jinja, Oorsprong van rivier de Nijl

Lokale touroperator Kara-Tunga organiseert deze reis en zorgt dat alle praktische zaken geregeld zijn ter plaatse.

 

Verblijf in de noordelijke regio Karamoja, één van de mooiste en meest onontgonnen gebieden van Oeganda.

Flexibel programma: niet de activiteit maar het proces staat centraal, de begeleiders gaan aan de slag met wat er zich aandient op basis van ieders behoeften. Verwacht je dus aan ontmoetingen zonder vast programma in een prachtige maar pittige omgeving die je helpt snel los te laten. Je waarneming wordt scherper en je leert vertrouwen op het nu.

Map Uganda Akiiki trip.JPG
 

Praktisch

DUUR: 14 dagen waarvan 12 dagen in Oeganda en twee dagen inleiding in verbindende communicatie in België. Een halve dag reünie in België.
 

TIMING: 2 reizen per jaar, telkens in februari en november.
 

VLUCHT: Je boekt een vlucht naar keuze met bestemming Entebbe. De reis start en eindigt in het ViaVia reiscafé in Entebbe. Je kiest zelf of je nog een paar extra dagen aan de reis wil breien. Reisorganisatie Joker is een aanrader voor het boeken van vluchten door zijn betrouwbaarheid en vlotte service.
 

​FYSIEKE CONDITIE: Wandelschoenen hebben we bij en de liefhebbers krijgen de kans om te mountainbiken op de bergflank of deel te nemen aan een looptraining met de renners van het Olympische team. Deze reis is toegankelijk voor iedereen met een normale, gezonde fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt steeds opties aangeboden aangepast aan je wensen.

ACCOMMODATIE: We verblijven in guesthouses, safaritenten en hotels. Meestal zijn kamers per 2 maar we vragen flexibiliteit indien dit uitzonderlijk niet voorhanden zou zijn of als je met iemand een dubbel bed deelt. Gebruik je lakenzak of neem een lichte slaapzak mee.

GROEP: De groep bestaat uit minimum acht en maximum twaalf deelnemers.
 

VOORBEREIDING: Voor vertrek krijg je gedetailleerde informatie over de reis. Voorbereidende 2-daagse training verbindende communicatie in De Broeikas in Neervelp op zaterdag 25 en 26 januari 2020.  We wandelen samen met de ezels van de Broeikas naar een aangename B&B in de buurt als je wil overnachten.

 
 

Verantwoord reizen

Toerisme is een van de grootste industrieën ter wereld. Toerisme draagt voor meer dan 10% bij aan het mondiale BBP, wat betekent dat miljoenen gezinnen wereldwijd afhankelijk zijn van toerisme.

 

Bij Akiiki vzw & Kara-Tunga geloven we in de positieve kracht van toerisme: we streven ernaar om de sociaal-economische situatie van de lokale gemeenschappen waarmee we samenwerken te verbeteren. Dit doen we door bij te dragen aan hun inkomen, oog te hebben voor hun welzijn en respectvol om te gaan met hun cultuur. Bij alles wat we doen hebben we aandacht voor natuur en milieu. Daarnaast bieden we onze kanten een prachtige ervaring: een mooie win-win situatie! We zetten dus volop in op verantwoord toerisme als drijvende kracht van de duurzame ontwikkeling in Karamoja. 

 

We schakelen zoveel mogelijk tussenpersonen uit en garanderen zodat je geld rechtstreeks in handen van de lokale bevolking komt. We vragen meteen begrip voor het feit dat je daardoor het totale reisbedrag niet in één betaling kan afhandelen. 

 

Zelf dragen we met Akiiki vzw en Kara-Tunga ook ons steentje bij. Kara-Tunga versterkt het toerisme in Karamoja met de Karamoja Tourism Academy. Met dit initiatief bieden we jonge mensen opleidingen om hun skills en kennis te verbeteren, zodat ze meer opportuniteiten krijgen binnen de groeiende toerisme sector. Tegelijk stimuleren we hen om het unieke culturele erfgoed in Karamoja te behouden en om actief bij te dragen aan verantwoord en duurzaam toerisme.

Akiiki vzw investeert 10% van het bedrag dat je betaalt voor deze reis rechtstreeks in de lokale community in Karamoja. Dit doen we door het inzetten van verbindende communicatie om verbinding te scheppen in een regio die een (recent) verleden van conflict en geweld met zich meedraagt.